Köpis maistui hyvältä


Mikä jäi Köpiksestä päällimmäisenä mieleen? No ruokahan se oli. Ei ruoka välttämättä sen ihmeellisempää ollut kuin mitä Suomesta saisi, mutta ne ympäristöt, joissa ruokaa tuli nautittua olivat piristäviä, vilkkaita, täynnä elämää.. Tunnelma oli kansainvälinen sekä maut ja tuoksut huumaavia.

Torvehallerne

Nämä kauppahallit ovat avoinna joka päivä alkaen klo 10 paitsi sunnuntaisin ja juhlapyhinä avaavat ovensa klo 11. Mestoille on lyhyt kävely Norreportin asemalta. Tännehän sitten piti tulla nauttimaan ne maankuulut smörrebrödit lounaaksi ekana kokonaisena seikkailupäivänä Kööpenhaminassa. Ite söin katkarapuleivän, joka rapuineen ja majoneeseineen oli huippu valinta. Halleista löytyi kaikenlaista, mitä nyt kauppahalleista voi kuvitella löytävänsä, mutta pääasiassa syötävää. Kotona ollessaan ei usein tule käytyä kauppahalleissa, mikä on harmi. Kauppahallit ovat kyllä viihtyisiä paikkoja niin kuin tämä Kööpenhaminan Torvehallerne. 








PapirØen

Toinen ihanuus kaupungissa on varastohalli, joka on täynnä ruoka- ja juomakojuja. Hallin tiloista löytyy myös taidenäyttelyitä hengen kulttuurin nälkään. Paperisaaren nimi tulee siitä, että siellä on säilytetty Tanskan lehdistön papereita pari vuosikymmentä, kunnes sopimus loppui ja halli jäi tyhjäksi. Tänne pääsee kätevästi kävellen Nyhavnista kävely- pyöräilysiltoja pitkin tai Christianshavnin metroasemalta Prinsessgadea pitkin Christianian ohittaen.

Copenhagen Street Food -sivun mukaan tämä toiminta loppuisi joulukuun 22. päivä tänä vuonna. Tosi sääli, jos kukaan ei jatka toimintaa samalla konseptilla. Itse kiersin koko hallin läpi pariin kertaan. Ihania ruokia eri puolilta maailmaa oli niin paljon, että ei millään osannut päättää, mitä söisi.

Hyvä ruokahalun herättäjä oli raikas mojito Monkeebutt -kojusta. Kojun tyypeillä oli hyvä meiniki tiskin takana ja satuin sopivasti kohdalle sellaiseen aikaan, kun ei ollut jonoja.

Ihmiset ruokailivat pitkissä pöydissä, joita oli sisällä, ulkona ja parvellakin. Ulkona tosin ei ollut tungosta tihkusateen takia. Piti olla kärppänä pöytien lähellä valmiina, kun joku teki lähtöä, että sai istumapaikan napattua eikä siis tarvinnut ruokailla seisten. En tiedä, millainen paikka on viikolla, mutta lauantaina päivällä oli tämmöinen sanoisinko tiivis tunnelma. Tuli kyllä mieleen, että miksi Helsingissä ei ole omaa PapirØeniä? Kun Rautatientorilla on ollut streetfood -tapahtuma, se on vaikuttanut tosi kivalta.






Kommentit