From classy to trashy -Cafe Leningrad






Jos aiemman postauksen Skyline Bar oli classy, Cafe Leningrad is kind of trashy. Ei huonolla tavalla, sillä itse viihdyn ns koko kansan kuppiloissa enemmän kuin siisteissä pintaliitopaikoissa. Paikka sijaitsee kahden kadun, Raina Bulvaris ja Krisjana Valdemar iela, risteyksessä. Paikka luonnollisesti näkyy myös MAPS.ME - kartassa.

Kotona Helsingissä mun suosikki pubi on Majava baari Porthaninkadulla  Kalliossa. Jopa asuessani Vantaan Myyrmäessä, tie vei usein Kallioon ollessani vapaalla. Mutta Latvian Riiassa löysin paikallisen Majavan.

Ottaen huomioon Latvian historian pubin nimi, Cafe Leningrad tuskin on kunnianosoitus Leninille vaan ennemmin satiiria.

Mutta palataanpa perjantaihin, jolloin tulin Riiaan. Kun kamat oli hostellilla, lähdettiin  Johannan ja hänen uuden lentokonetuttavuuden Lassen kanssa kävelemään kaupungille. He olivat tulleet kaupunkiin pari tuntia minua aiemmin  ja ehtineet jo seikkailla kaupungissa. Meillä oli hyvin selkeä päämäärä eli Cafe Leningrad, mistä Lasse oli kuullut aiemmin. Se on huhujen mukaan hyvä paikka. Siellä on kuulema ollut jopa suomalaisia, rokimpia bändejä keikalla.

Paikassa on tosiaan letkeä tunnelma. Tiskin yläpuolella lukee hurrikaanisydän ja on seinällä roikkuu JYPin huivikin kaiken muun krääsän keskeltä. Täällä on selkeesti käynyt suomalaisia ennenkin. Cafe Leningradin myydyin terävä on muuten Jallu, jos baarimikkoon on uskominen. Sisustuselementteinä on vanhoja mankkoja eli niitä vekottimia, joilla ennen kuunneltiin  c-kasetteja. Yhdessä nurkassa on Leninin pärstä ja joulupukki sulassa sovussa vieretysten.
Onneksi hyvistä pubeista saa ruokaakin. Nälkäisille matkaajille kymmenen  euron beerplate tuli enemmän kuin tarpeeseen. Kasvissyöjillekin löytyy paljon vaihtoehtoja paikan menusta.

Mutta kenelle oikein suosittelisin Cafe Leningradia? 
-Ihmisille, jotka tykkää heavy- ja rockmusiikista sekä viihtyvät rennossa pubimeiningissä.

Tämä mesta ei varmaan löydy mistään Riian Must see - listoista,  mutta minun mielestä ansaitsee tulla noteeratuksi.





Kommentit