Ruokaa Töölössä - Cafe Tin Tin Tango


Maanantai...
Vapaapäivä...
Teki mieli testata joku uusi kahvila. Sellainen kahvila, joka olisi uusi minulle. Sieltä pitäisi saada jotain aamupalaa ja mielellään hyvää kahvia. Jo sunnuntai-iltana turvauduin ystäväni Googlen apuun. Hakusanoiksi laitoin Kahvila Kalliossa. Tulihan niitä vaihtoehtoja: Bergga ja Kulmakuppila Karhupuiston luona olisivat lähellä, mutta niissä olen käynyt. Early Bird ja Gastro Cafen aamiainen on testaamatta, mutta kumpikaan paikoista ei ole auki maanantaisin. Google tarjosi myös kahvilaa, josta en ollut kuullut ja joka sijaitsee Töölössä, Cafe Tin Tin Tango.  Nopea vilkaisu menuun vakuutti minut siitä, että tämä paikka täytyy testata.

Minua ennen kahvilaan oli ennättänyt vanhemmista miehistä koostuva porukka, kantiksia selkeästi. Valitsin pöydän ikkunan edestä nurkasta, josta pystyisin tarkkailemaan ympäristöä. Paikan nimikkoaamiainen, Tango, tuntui sopivalta viikon aloitukselta. Aamiaiseen kuuluu santsikahvi, ja otin lopulta kolmannenkin kupin. Hyvää se oli. En muista kyllä kahvin merkkiä, vaikka sitä kertaalleen kysyin tarjoilijalta. Hyvä oli aamiainenkin. Sitä hitaasti nauttiessa ja Honor lite -luurillani tätä postausta kirjoittaessa kaksi tuntia meni mukavasti.
Miehet viereisessä pöydässä puhuivat kylmästä sodasta ja Nykäsen Matista. Asiakkaita tuli ja meni. Oli työ- / ystäväporukkaa, nuoria aikuisia läppäreineen, tuore perhe. Tapasin sattumalta vanhan työkaverin pitkästä aikaa. Hauska yllätys varsinkin siksi, koska kumpikaan meistä ei asu Tintin lähellä. Niin, tätä kahvilaa kutsutaan tuttavallisemmin Tintiksi. Siitä kertoo kahvilan tarina...
"Jo vuodesta 1994 niin perheet, taiteilijat, poliitikot, opiskelijat kuin perustöölöläisetkin ovat kohdanneet A-oikeuksin varustetussa kahvilassamme. Café Tin Tin Tangon lämmin ja kotoisa korttelikahvilan ilmapiiri onkin saanut ystäviä ympäri maailman, ystävät kutsuvatkin kahvilaa nimellä Tintti tai vain olohuoneeksi."




REITTIOHJEET: 
Kalliosta raitiovaunulla nro 3 Urheilutalolle ja siitä raitiovaunulla 1 tai 8 Töölöntorille. Muualta Helsingistä katso Reittioppaasta miten pääset Töölöntorille. Pysäkillä katso parkkipaikan yli ja Alepan ohi. Sieltä löytyy Tin Tin Tango.

AVOINNA:
Ma–pe 7–24
La 9–24
Su 10–21

Katso myös  ⇒  Ruokaa Kalliossa: Daniel's café

Kommentit