Varjoja paratiisissa


Saavuttiin tänään saarelta takas Sihanoukvilleen, mutta nyt ei todellakaan jääty kaupungin hälinään. Uusi majapaikka on Otres Beach ja siellä Ananas Beach Bungalows. Mutta matka tänne ei ole todellakaan ollut helppo. Kaikki alkoi viime torstaista...

Syötiin Koh Rong Samloemissa vain yhdessä paikassa eli siellä missä yövyttiin, Paradise Villas ja Bungalows. Siellä ruoka oli vaan niin hyvää, ettei huvittanut etsiä muuta paikkaa. Torstai-iltana käytiin pimeän tullen kävelyllä rannalla, kun ilma tuntui mukavan viileältä verrattuna päivän kuumuuteen. Takaisin tullessa pysähdyttiin drinksulle laiturin kupeessa olevaan italialaiseen nimeltä Cita. Paikka näytti siistiltä. Mutta mistäpä minä voisin keittiön hygieniasta tietää sen alueen perusteella, mikä asiakkaille näkyy. Juniori otti pirtelön ja minä Aperol spritzin.

 Cita oli iso virhe.

Juniorin vatsakivut alkoivat heti perjantai aamuna. Päivä meni sängyn pohjalla. Särkylääke auttoi ja illalla olo tuntui paremmalta ja ruoka maistui. Lauantaina alkoi ripuli ja kesti niin kauan kunnes elimistö oli tyhjä. Suuhun ei mennyt muuta kuin pieniä määriä vettä. Mukana olleet, veteen sekoitettavat nesteytystabletit eivät uponneet,  kun maistui pahalta. Sunnuntai meni samalla kaavalla petin pohjalla ja pienillä nestemäärillä sekä muutamalla suupalalla ruokaa. Oli meillä tosiaan Precosaakin mukana. Se kapseli ei vaan mennyt alas enää sunnuntaina.
Tänään eli maanantaina meillä oli paluu mantereelle. Aamulla juniori oli ihan vetämätön. Hyvä että jaksoi venelaiturille kävellä. Päätettiin mennä heti lekuriin, kun päästäisiin mantereelle.

Paluumatkalla pikalautta, Speed ferry Cambodia haki paatin ihan täyteen porukkaa naapurisaarelta Koh Rongilta. Merenkäynti oli tosi kova ja tuntui, että oltais keinuttu Lintsin laitteessa. Se tästä vielä puuttui, kun pienellä potilaalla oli muutenkin huono olla. Yrjöhän siinä lensi, vaikka ei sisällä pitäis olla juuri mitään, mitä tulla ulos. Juniori ei ollut kyllä ainoa. Henkilökunta jakeli oksennuspusseja ja vähän joka puolella lensi laatta.

Satamasta napattiin tuktuk, joka kyyditti meidät kansainväliselle klinikalle. Päästiin onneksi nopeasti lääkärille, joka määräsi verikokeita ja diagnosoi lopulta tämän olevan luultavasti virustauti. Kuitenkin tulehdusarvot oli vähän koholla ja se kirjoitti lasten nestemäistä antibioottia, määräsi myös kolmeksi päiväksi pillerit vatsakipuun ja pahoinvointiin ja nesteytysjauhetta, jonka ei pitäis maistua pahalta. Apteekki oli klinikan yhteydessä. Saatiin pillerit minigrip - pussissa liuskasta leikattuna ihan niinku joltain diileriltä. Nestemäinen lääke sentään tuli omassa pullossa. Lääkärin mukaan nämä tämmöset taudit voi kestää 5-7 päivää. Ollaan menty 3,5.

Jospa tämä tästä vielä Juniorilla iloksi muuttuu. Kyllähän se ketuttaa maata punkassa, kun oot paratiisissa.

Kommentit